onsdag 11 april 2007

I selen igen

Onsdag 11/4
Lättjefulla lovtillvaron har bytts ut mot skolvardagens intensitet. Hur ska jag hinna göra en omvärldsanalys mitt uppe i alla små och stora problem i jobbet? Man kan ju inte precis schemalägga elevernas bekymmer. Och så den här spännande men krävande omorganisationen...
Nåja, tack bertil och oslagbar och alvida för kommentarer.
Självklart ska vi utnyttja cybervärlden, lära oss den och hjälpa våra ungdomar att hitta rätt. Lära dem att ifrågasätta, inte bara haka på oreflekterat. Oavsett vad vi tycker om det här samhället arbetar vi i det och måste därför ha stor kunskap om hur verkligheten ser ut. Vi kan ju inte verka i en högre rymd, hur gärna vi än skulle vilja. Det är där tankarna om vem som ligger bakom förändringen, vem som håller i de ekonomiska trådarna, kommer in. Vet vi det, kan vi också i större utsträckning själva bestämma vår färdriktning. Och det är vårt ansvar som vuxna att vägleda den unga generationen.
Frans

3 kommentarer:

Unknown sa...

Vi har schemalagt elevernas bekymmer i alla tider. "Bråka gärna men inte just på min lektion, här har vi svenska.. Det där får ni ta sen." ;-)

Rica sa...

Sele, ok eller en drake som lyfter av varje vindpust...
Omorganiseringen - vi får hjälpas åt att lyfta varandra

Frans sa...

Ja, draken är bättre, det gäller ju att lyfta, särskilt när vardagen är tung. Och i den här stan ska det väl inte vara så svårt att flyga. Blås, förändringsvindar, blås!
Frans